perjantai 21. syyskuuta 2012

Kylpytynnyrin rakentaminen itse

Tässä yksi tällä hetkellä käynnissä olevistani projekteistani.
Harmittaa ettei minulla ole säilynyt kuvia kylpytynnyrin aiemmista rakennusvaiheista.

Kylpytynnyrin rakennus alkoi viime kesänä, jolloin sain idean käyttää kodistamme ylijääneet kakkos-neloset hyödyksi. Rakensin kuusion muotoisen, kolmikerroksisen kehikon, jonka sisäpuolelle kiinnitin vanerit.

Alunperin oli tarkoitus, että vesi pysyisi sisällä pelkästään vanerien avulla, mutta puun liikkumisen takia jouduimme tilaamaan allasmuovia, jolla sisäpuoli tullaan vuoraamaan. Kylpytynnyriin on tarkoitus tulla sisäpuolinen kamiina ja istumapaikat kuudelle.

Projekti on tällä hetkellä siinä vaiheessa, että allaskumi on tilattu ja saapunut kotiin, ja seuraava tehtävä on asentaa se paikalleen.

Kylpytynnyrin ulkopuoli on vuorattu lähimetsään jäteyistä aikoinaan harvennushakatuista puista, jotka on leikattu puoliksi. Tällä tavalla saatiin säästettyä rahaa, siivottiin metsää sekä tekemään tynnyristä persoonallinen.                

Ulkopuiden takana näkyy kolmikerroksinen kehikko ja sisäpuolinen vanerivuoraus.

Rahaa projektiin on palanut jo sen verran, että halvemmaksi olisi varmaankin tullut tilata valmiina markkinoiden halvin kylpytynnyri sisäkamiinalla, mutta tuleehan itse tehtynä tynnyristä paljon persoonallisempi ja tunnearvoltaan suurempi.

Kylpytynnyriprojektin seuraavassa päivityksessä laitan varmaankin kuvat allaskumin asennuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti